“None of us, including me, ever do
great things. But we can all do small
things, with great love, and together
we can do something wonderful.”

– Mother Teresa

We hebben een passie voor verhalen. Verhalen met een boodschap, het liefst een boodschap die onder een laagje stof ligt Het delen van deze verborgen verhalen brengt vaak bijzondere wijsheden naar boven waar we nu nog steeds wat mee kunnen. Praktisch, schurend, vernieuwend. Als team zien we het als onze opdracht om deze verhalen af te stoffen en te hertellen. 

Mattias Rouw is als wetenschapper tijdens zijn studie theologie bevlogen geraakt van een mysterieuze groep monniken: de Woestijnvaders. Deze groep godzoekers is een inspirerend en vernieuwend voorbeeld van zingeving en praktisch geloven. Na zijn eerste boek (Oude wegen naar het Feest) wil Mattias over deze groep mensen gaan schrijven, maar dit verdient een nieuwe aanpak.

Om over de Woestijnvaders op een moderne manier te vertellen, zoekt Mattias een team om dit samen mee te doen. Samen met Jedi Noordegraaf (illustrator), Marcel Enderink (art-director) en Sander Weeteling (vormgever) gaan ze aan de slag, en samen vormen zij het Woestijnvader-team. In uitgeverij Vuurbaak met Peter van Dijk en Paul van der Niet vinden ze een partij die ook de noodzaak ziet in het delen van deze verhalen.

Het team groeit en veranderd, een nieuw collectief ontwikkelt zich en eind 2019 starten we het Monk Collective.

Het team